Tang og Klima


1.Tang opfanger CO2 mere effektivt end træer, forbedrer vandkvaliteten og kan erstatte mere klimabelastende produkter.
Kilde: POV.international


2.Tang kan hjælpe med at indfri FNs Bæredygtighedsmål
Dyrkning og anvendelse af tang kan være et redskab i kampen mod klimaforandringerne. Tangdyrkning kan også bidrage til en mere bæredygtig produktion af bioressourcer - fødevarer, foder og materialer
Kilde: Faculty of Technical Sciences, ÅU


3.Tang er sprængfyldt med sunde stoffer og den kan nemt dyrkes bæredygtigt og i store mængder

  • Ernæringsindhold i 100 g sukkertang:
  • Energi i KJ (kilojoule): 1046 kJ
  • Energi i kilokalorier: 250 kcal
  • Protein: 7 g
  • Fedt: 1,1 g
  • →Mættede fedtsyrer: 0,5 g
  • Kulhydrat: 55 g
  • → Sukkerarter: 6 g
  • Kostfibre: 5,3 g
  • Salt: 3,1 g
  •  

Derudover indeholder sukkertang helt naturligt mineralerne calcium (kalk), jern, magnesium og kalium. Af vitaminer finder du i sukkertang både A-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin og B12-vitamin.
Kilde: Dansk Tang og Økolariet

Tang spiller overset stor rolle for det globale klima

Tang spiller overset stor rolle for det globale klima


Et dansk-spansk forskerhold har fundet ud af, at tang spiller en overraskende stor rolle i at tage drivhusgasser ud af atmosfæren. Der kan tangen enten blive lagret i blød havbund eller forsvinde ned i dybhavet flere kilometer under havets overflade.


Tangfarme i Europa

Tangfarme skyder op i Europa – det er godt for CO2-udledningen


Tang opfanger CO2 mere effektivt end træer, forbedrer vandkvaliteten og kan erstatte mere klimabelastende produkter.

Tang som Kinderæg

Dyrkning af tang anses af flere forskere som et kinderæg i ...


Tangdyrkning kan blive et vigtigt tiltag mod klimaændringer. De fleste er bekendt med den vigtige rolle skove har, når det drejer sig om, …



Tang kan hjælpe med at indfri FNs Bæredygtighedsmål


Studiet understreger, at dyrkning og anvendelse af tang kan være et redskab i kampen mod klimaforandringerne. Men ikke nok med det: tangdyrkning kan også bidrage til en mere bæredygtig produktion af bioressourcer - fødevarer, foder og materialer, skabe jobs og samtidig endda have positiv effekt på havmiljø og biodiversitet, hvis tangfarmene anlægges og drives med omtanke.

Tang er sundt og klimavenligt, men mangler et gennembrud


Danmarks lange kystlinje gør det oplagt at dyrke tang i stor skala og som bonus få miljø- og klimagevinster. Men madvaner, regulering og økonomi...

Hvorfor spise tang? - Økolariet


Tang er sprængfyldt med sunde stoffer og da den nemt kan dyrkes bæredygtigt og i store mængder, er tang en oplagt ingrediens i fremtidens kogebøger, når vi skal mætte 9 milliarder mennesker.

Forrige
Top
Næste

CVR-nr.:

39460238

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes