Blåmusling opskrifter

Opskrifter til klimavenlig mad

Farcerede muslinger

Dampede muslinger fra Vejle Fjordhave -  klar fryseren - og klar til at blive "moules farci"

Koge og husholdningsbog 1865
Sjældfisk eller muslinger

     398. Skjæl eller Muslinger. Den sorte

Traadkvast rives af, og Skjællene skrubbes og skylles.
vel i koldt Vand, hvorpaa de lægges i Panden uden
mere Vand, end det, som følger med dem, og koges
under Laag, indtil de aabne sig. De pilles ud af Skal-
lerne. Skjægget og Foden skjæres af, og Saucen, som

247

dannes under Kogningen, blandes med Eddik og heldes
paa dem. De stuves, lages og bruges paa samme
Maader som Osters. Kraften af Osters og Mus-
linger samt af Skjægget og Levningerne koges op med
Peber, Salt og Cayenne, files, blandes med stærk Vin-
eddik, gjemmes paa Smaaflasker og bruges til Saucer.
Saadanne Levninger kunne ogsaa tørkes paa en Dvn,
stødes fint, gjemmes i tørre Smaaflasker og bruges
saaledes til Saucer.

Opskrift på nedlagte østers og muslinger

      399.Nedlagte Østers og Muslinger. Østers
tages først ud af Skallerne, Saften files over dem, og
De gives et Opkog med Salt, Sukker og hel hvid Peber;
hermed nedlægges Ostersen i Krukker og overheldes
med Saltlage og Eddik eller Eddik alene. Muslingerne
skures og skrubbes, saa at de døde gaa itu og udskilles,
koges derpaa under Laag i saa lidet Vand, at det
netop dækker Bunden, samt med Salt og et Par Laur-
bærblade. De nedlægges i Glas eller Krukker med lidt
stødte Nelliker, Peber og Laurbærblade og overheldes med
en Blanding af Saucen, Saltlage og Eddik. Skulle de
holde sig Sommeren over, heldes der lidt Olie ovenpaa,

Forrige
Top
Næste
Vejle Fjordhave logo

CVR-nr.:

39460238

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes