Fokuspunkter
Produktets særlige egenskab og anvendelse
Det særlige ved blåmuslinger er, at de er vidt udbredt i de danske farvande, er yderst klimavenlige og samtidig også en utrolig næringsrig spise. Blåmuslinger har blandt andet et højt indhold af de fedtopløselige vitaminer A- og E–vitamin, et højt indhold af mineralerne zink, jod og selen samt Omega-3 fedtsyrer....
Blåmuslinger er i sæson hele året, men som mange andre havvæsener topper de i spisekvalitet, når havene er afkølede i vinterhalvåret. (læs videre på fødevareguiden)
Ernæringsfakta Blåmusling
Mængde pr. 100g
Kalorier (kcal) 172
Fedt 4,5 g
Mættet fedt 0,9 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 369 mg
Kalium 268 mg
Kulhydrat 7 g
Kostfibre 0 g
Protein 24 g
C-vitamin 13,6 mg
Calcium 33 mg
Jern 6,7 mg
Vitamin B60, 1 mg
Kobalamin 24 µg
Magnesium 37 mg
Blandt kilderne er: USDA
1.Blåmuslinger er den fødevare, der udleder færrest CO2e per kg
.
Kilde: Den Store Klimadatabase